Etusivu › Porvoon Autotarvike

Porvoon Autotarvike

Porvoon Autotarvike är en år 1948 grundad bilaffär. Företaget började efter kriget saluföra bilreservdelar och tillbehör i Borgå, så som det framgår av företagets namn. Det fanns inte då fri tillgång till reservdelar och tillbehör och man skaffade dem därför från olika tillverkare och importörer.

År 1953 övergick företaget i U.R. Wilkmans ägo. Porvoon Autotarvike hade då tre anställda, en av dem var Bror Tallberg som gick i pension år 2002. År 1954 ingick företaget ett distriktsförsäljningsavtal om att sälja Volvo lastbilar och traktorer och år 1955 inleddes försäljningen av IFA personbilar.

Företagets blomstringstid började år 1958 då företaget tecknade ett distriktsförsäljningsavtal med Korpivaara Oy, som då importerade bl.a. Massey-Ferguson traktorer, Citroen och Borgward person- och paketbilar. Samma år anslöts också verkstadsfunktioner till företagets verksamhet, då Bröderna Erikssons bilverkstad övergick i företagets ägo.

Affären i Lovisa grundades år 1960 för att betjäna kunderna i Lovisanejden. År 1964 började Korpivaara importera Toyota och de första Toyota-bilarna kom samma år till Borgå och Lovisa. Försäljningen av Toyota utvecklades gynnsamt i Östra Nyland och Porvoon Autotarvike byggde år 1971 i Borgå på Veckjärvivägen och år 1976 på Bäckgatan i Lovisa egna verksamhetslokaler. Vid utgången av räkenskapsperioden år 2013 var företagets omsättning 11,7 miljoner euro och personalen uppgick till 39 anställda.

Ota yhteyttä

Kiitos!

Yhteystietosi

Toivottu yhteydenottotapa

Viestin otsikko

Viesti

* Pakolliset tiedot

Sulje
Ylös

Tilaa uutiskirje

Sulje
Sulje

Tilaa uutiskirje

Sulje

Ota yhteyttä

Kiitos!
Tällä lomakkeella voit lähettää yhteydenottopyyntöjä, antaa palautetta ja pyytää tarjouksia.

Vastaanottaja

Asiani koskee

Yhteystietosi

Toivottu yhteydenottotapa

Viestin otsikko

Viesti

* Pakolliset tiedot

Sulje

Tilaa uutiskirje

Sulje